Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.
Contents
- 1 Eğitim uzmanları ne kadar maaş alıyor?
- 2 Eğitim uzmanı hangi bölüm mezunu?
- 3 MEB eğitim uzmanı nedir?
- 4 Eğitim ve gelişim uzmanı nasıl olunur?
- 5 Uzman eğitimde maaş alıyor mu?
- 6 Diyanette eğitim uzmanı nasıl olunur?
- 7 Diyanet eğitim uzmanı ne iş yapar?
- 8 Eğitim sorumlusu ne demek?
- 9 Milli Eğitim Uzmanlığı sınavına kimler girebilir?
- 10 Milli Eğitim Bakanlığında nasıl çalışabilirim?
- 11 Alan uzmanı ne iş yapar?
- 12 Eğitim ve Gelişim uzmanı nedir?
- 13 Eğitim ve Kalite uzmanı nedir?
- 14 Gelişim uzmanı nasıl olunur?
Eğitim uzmanları ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Eğitim Uzmanı | 4.270 | 8.070 |
Eğitim Uzman Yardımcısı | 4.250 | 5.350 |
Eğitim uzmanı hangi bölüm mezunu?
Nasıl Eğitim Uzmanı Olabilirim? Eğitim uzmanı olmak isteyen adaylar, öncelikle üniversitelerde yer alan ilgili fakültelerden birini tamamlamayı seçebilirler. Bunlar; halkla ilişkiler ve insan kaynakları lisans bölümleridir. Kurumların bir çoğu bu bölümlerden mezun olan uzmanlar ile çalışmayı seçer.
MEB eğitim uzmanı nedir?
Milli Eğitim Uzmanları Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilmektedirler. Görev yaptıkları birimin ve genel olarak Bakanlığın görev alanına giren konularda mevzuat çalışmaları ve hedef tespiti için araştırmalar yaparlar.
Eğitim ve gelişim uzmanı nasıl olunur?
Eğitim ve gelişim uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Firmalar faaliyet gösterdikleri sektöre bağlı olarak farklı lisans bölümlerinden mezun olma kriterleri belirtmektedir.
Uzman eğitimde maaş alıyor mu?
Genel olarak uzman erbaş ve uzman çavuş eğitimleri yaklaşık olarak 4 ila 6 ay arasında bir süre kadar sürmektedir. Sorumuzun cevabına gelecek olursak da, uzman çavuş adayları uzman çavuş eğitimi esnasında maaş almaktadırlar.
Diyanette eğitim uzmanı nasıl olunur?
c- Eğitim Uzmanı:
- En az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak,
- İlahiyat veya eğitim alanında yüksek lisans yapmış olmak veya ihtisas kursunu bitirmiş olmak,
- Başkanlık teşkilatında en az 3 (üç) yıl çalışmış olmak.
- Halen eğitim uzmanı kadrosunda çalışıyor bulunmamak ve daha önce bu kadrolarda çalışmış olmamak.
Diyanet eğitim uzmanı ne iş yapar?
Eğitim uzmanının görevleri şunlardır:
a) Eğitim plan ve programları hazırlamak ve projeler geliştirmek, b) Faaliyet raporları hazırlamak, faaliyetlerin değerlendirilmesine yönelik araştırmalar yapmak, c) Ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapmak; istatistiki bilgileri derlemek.
Eğitim sorumlusu ne demek?
Eğitim Sorumluları, bir şirket içindeki eğitim ve gelişimin koordinasyonundan sorumludur. Görevleri, eğitim merkezi ihtiyaçlarını belirlemek, eğitim girişimlerini değerlendirmek ve personel eğitim kayıtlarını tutmaktır.
MADDE 23 – (1) Aylıksız izin ile toplamda üç ayı aşan hastalık ve refakat izni hariç olmak üzere, uzman yardımcılığında fiilen en az üç yıl görev yapan ve uzmanlık tezi başarılı kabul edilenler yeterlik sınavına girmeye hak kazanır.
Milli Eğitim Bakanlığında nasıl çalışabilirim?
1) En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, 2) Son iki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az beş yıl görev yapmış olmak, 3) Bulunduğu görev unvanında veya aynı düzeydeki görevlerde toplam en az bir yıl görev yapmış olmak, 4) Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda görev yapıyor olmak.
Alan uzmanı ne iş yapar?
Alan uzmanı (domain expert) veya konu uzmanı (subject matter expert) belli bir alanda veya konuda derin bilgi ve beceri sahibi olan kişidir. Alan uzmanları, uygulamada hem bilgi hem de tecrübe sahibidirler.
Eğitim ve Gelişim uzmanı nedir?
Eğitim ve gelişim uzmanı, kurumsal firmalar için eğitim programları oluşturan ve sunan kişidir. Bunun yanında hazırladıkları eğitimi veren eğitmenleri de denetleyen kişidir. Bir firmanın işgücünün eğitim ve profesyonel gelişimini üstlenen kişidir.
Eğitim ve Kalite uzmanı nedir?
Kalite uzmanı, kalite çalışmaları konusunda kurum çalışanlarına eğitim verebilecek düzeyde yetişmiş kişidir.
Gelişim uzmanı nasıl olunur?
Kişisel gelişim uzmanı olmak için 4 yıl üniversitede psikoloji ve benzeri bir alanda eğitim almak gerekir. Uzmanlık aşamasına gelmek için ise kişinin kendisini sürekli geliştirmesi gerekir. Örneğin Psikoloji vb. bir alanda yüksek lisans eğitimi almak, sertifika programlarına katılmak ve iş deneyimi kazanmak gerekir.