İŞKUR işbaşı eğitim programına başvuru yapmak isteyenler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine başvuruda bulunabilmektedirler. 81 ilde bulunan bir kurumdur. Belirli bir başvuru tarih aralığı bulunmamaktadır. İstenen zaman başvuruda bulunulabilmektedir.
Contents
- 1 Işbaşı eğitim programına nasıl başvurulur?
- 2 İŞKUR işbaşı eğitim kurslarına nasıl başvurulur?
- 3 İŞKUR işbaşı eğitim programı evrakları nasıl doldurulur?
- 4 Işbaşi eğitim Programindan kimler yararlanabilir?
- 5 Işbaşı eğitim programında hangi meslekler var?
- 6 Işte anne Projesi Başvuru nasıl yapılır?
- 7 İŞKUR meslek edindirme kurslarına nasıl kayıt olunur?
- 8 İŞKUR kursları ne zaman başlıyor 2021?
- 9 İŞKUR kursları günlük kaç TL?
- 10 IEP sonunda ne oluyor?
- 11 İŞKUR cezası kaç yıl?
- 12 İŞKUR’dan işe girenler kaç ay çalışıyor?
- 13 Işbaşı eğitim programı kaç kez yararlanılır?
- 14 İŞKUR kaç ay sigorta yatırıyor?
- 15 İŞKUR ilk 3 ay maaş ne kadar?
Işbaşı eğitim programına nasıl başvurulur?
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR? İşbaşı eğitim programına başvuruda bulunmak isteyen kişiler gereken evrakları tamamlamalarının ardından, bulunduğunuz ildeki bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine dilediğiniz zaman başvuruda bulunabilirsiniz.
İŞKUR işbaşı eğitim kurslarına nasıl başvurulur?
İşbaşı eğitim programlarına katılma şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine istedikleri zaman programa katılmak için başvuruda bulunabilmektedirler.
İŞKUR işbaşı eğitim programı evrakları nasıl doldurulur?
İşbaşı Eğitim Programı Başvuru Evrakları Nelerdir?
- Talep dilekçesi,
- İşveren taahhütnamesi,
- Ön Talep Formu,
- Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi,
- Son 3 aylık sigortalı hizmet listesi,
- Şirket yetkilisine ait imza sirküleri evrakları en güncel halleri ile hazırlanır.
Işbaşi eğitim Programindan kimler yararlanabilir?
İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor.
Işbaşı eğitim programında hangi meslekler var?
İşkur İşbaşı Eğitimi Programında Hangi Meslekler Var?
Işte anne Projesi Başvuru nasıl yapılır?
NASIL BAŞVURU YAPILIR? İşte Anne Projesi’nden yararlanmak için yukarıdaki İŞKUR’un iki programından birine katılmak gerekiyor. Bu programlar mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarıdır. Destekten yararlanmak için çocuğa ait kimlik kartı ve kreş veya bakımevinden alınan fatura istenecek.
İŞKUR meslek edindirme kurslarına nasıl kayıt olunur?
İŞKUR işbaşı eğitimlerine İŞKUR’un kendi sitesi olan ‘iskur.gov.tr’ adresinden ulaşılıp öncelikle sisteme üyelik işlemi gerçekleştirmeniz gerekecek. Üyelik işleminizden sonra özgeçmiş bilgilerinizi düzenleyerek, açılmış olan ve size uygun olduğunu düşündüğünüz iş için kurslara başvuru yapabileceksiniz.
İŞKUR kursları ne zaman başlıyor 2021?
İstanbul’da İşkur Kurs Kayıtları Devam Ediyor. İSMEK 2021-2022 Kurs kayıtları 24 Eylül Cuma günü, saat 10.00’da başlayacaktır.
İŞKUR kursları günlük kaç TL?
Program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde yaklaşık olarak 1.300 TL gelir elde etme imkanı da sağlanmaktadır. Ayrıca kurs süresince günlük 50 TL zaruri gider ödemesi İŞKUR tarafından yapılmaktadır.
IEP sonunda ne oluyor?
İEP Sonrası Teşvik Uygulaması
Bunlardan birisi de İşbaşı Eğitim Programı Sonrası İstihdam Teşvikidir. İşveren olarak, İşbaşı Eğitim Programını tamamlamış bir kişi istihdam etmeniz halinde, sigorta primi işveren payınız belirli bir süre İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmaktadır.
İŞKUR cezası kaç yıl?
Eğer bu program ile çalıştırdığınız kursiyeri beğenmediyseniz yada anlaşamadığınız bir durum olduysa sözleşmeyi fesih etme yetkiniz vardır. Fakat programdan ayrılan kursiyer yada programı sonlandırmak isteyen işverene bazı durumlarda 1 yıl işkur faaliyetlerden yararlanamama cezası verilir.
İŞKUR’dan işe girenler kaç ay çalışıyor?
İşbaşı Eğitim Programı veya İŞKUR eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır.
Işbaşı eğitim programı kaç kez yararlanılır?
Bir işsiz İşbaşı Eğitim(Staj) programlarından bir kez yararlanabilir. İşbaşı Eğitim Programı; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenlenmektedir.
İŞKUR kaç ay sigorta yatırıyor?
2020 Aralık ayı aşılmamak kaydıyla, destek süresi 01.01.2018 ile 31.12.2020 tarihleri arasında istihdam edilen her bir sigortalı için 12 aydır.
İŞKUR ilk 3 ay maaş ne kadar?
İşbaşı Eğitim Programı ödeneği 2021 yılında günlük 108,68 TL, kursiyer öğrenci ise 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktaydı.